بررسي وضعيت اضطراب وجودي و خودارزشيابي مرکزي و ارتباط آنان با جهتگيري زندگي در بيماران مبتلا به ديابت نوع ٢ مراجعهکننده به انجمن ديابت شهر اروميه در سال ١٤

اماناللهزاده, اکرم and آلیلو, لیلا and خلخالی, حمیدرضا (2022) بررسي وضعيت اضطراب وجودي و خودارزشيابي مرکزي و ارتباط آنان با جهتگيري زندگي در بيماران مبتلا به ديابت نوع ٢ مراجعهکننده به انجمن ديابت شهر اروميه در سال ١٤. مجله پرستاري و مامايي, 20 (8).

[img] Text
5 Amanullah Zadeh A-10-3799-1.pdf

Download (483kB)

Abstract

فعالیتهاي حرکتی کم در بیماران مبتلا به دیابت باعث افزایش علائم اختلالات خلقی ازجمله اضطراب، افسردگی و استرس میشود. بنابراین براي فرد مبتلا به دیابت قبول و پذیرش این موضوع که باید زندگی خود را بر اساس بیماري تغییر دهد، همیشه مشکل بوده است. لذا در این راستا مطالعهاي باهدف تعیین وضعیت اضطراب وجودي و خودارزشیابی مرکزي در بیماران مبتلا به دیابت و ارتباط آنان با جهتگیري زندگی این افراد در شهر ارومیه در سال 1400 انجام گرفت. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روي 360 نفر از بیماران مبتلا به دیابت در شهر ارومیه، ایران در سال 1400 انجام شد. از پرسشنامههاي دموگرافیک، پرسشنامه اضطراب وجودي گود، پرسشنامه جهتگیري زندگی و نیز مقیاس خودارزشیابی مرکزي جاج براي جمعآوري دادهها استفاده شد. دادههاي نسخه 16 تجزیهوتحلیل شدند. براي مقایسه میانگین متغیرهاي دو گروهی SPSS جمعآوريشده با استفاده از آماري توصیفی و استنباطی توسط نرمافزار آماري و تعیین ارتباط بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد سطح معنیداري ANOVA از آزمون تی مستقل، بیش از دو گروه از آزمون براي آنالیزهاي آماري در نظر گرفته شد. P<0/05 يافتهها: نتایج نشان داد که بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، بین نمرات خود ارزشیابی مرکزي و اضطراب وجودي شرکتکنندهها در پژوهش ارتباط آماري بااینحال، بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، بین نمرات خود ارزشیابی مرکزي و جهتگیري زندگی شرکتکنندهها در .(P= 0/ معنیداري وجود نداشت ( 547 همچنین بین نمرات اضطراب وجودي و جهتگیري زندگی شرکتکنندهها در پژوهش ارتباط .(=P 0/ پژوهش ارتباط آماري مستقیم و معنیداري وجود دارد ( 022 .(P= 0/ آماري معنیداري وجود نداشت ( 065 بحث و نتيجهگيري: با توجه به نتایج حاصلشده در این مطالعه که حاکی از ارتباط معنیدار بین نمرات خود ارزشیابی مرکزي و جهتگیري زندگی بیماران دچار دیابت بود، توصیه میگردد که براي افزایش بینش مثبت بیمار و کاهش بدبینی، افزایش توانایی بیماران براي کسب موفقیت و قدرت ساز گاري هیجانی و بهبود نگرش آنها، آموزشهاي لازم از سوي پرستاران در طی دوران بستري و حین ترخیص صورت گیرد.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: خودارزشیابی مرکزي، اضطراب وجودي، جهتگیري زندگی، دیابت نوع 2
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Depositing User: Unnamed user with email gholipour.s@umsu.ac.ir
Date Deposited: 14 May 2023 07:15
Last Modified: 14 May 2023 07:15
URI: http://eprints.umsu.ac.ir/id/eprint/7024

Actions (login required)

View Item View Item