شمسي خاني, سهيلا and حسيني, مهسا (2023) پروبيوتيک باسيلويس کوآگولان: پرتو اميد براي سلامتي بهتر. مجله پرستاري و مامايي, 21 (8).
2 Shamsikhani A-10-3946-1.pdf
Download (407kB)
Abstract
پروبيوتيکها ميکروارگانيسمهاي زندهاي هستند که اثرات مفيدي بر سلامت ميزبان دارند (1). در سالهاي اخير پروبيوتيک باسيلوس کواگولان بيش از ساير پروبيوتيکها موردتوجه قرار گرفته است. اين پروبيوتيک براي اولين بار توسط همراز کنسرو شير آلوده در سال 1915 جدا شده است (2) و تاکنون در تحقيقات مختلف، خواص و فوايد منحصربهفردي را از خود نشان داده است، ازجمله:
1. مقاومت: اين پروبيوتيک به تکنيکهاي آمادهسازي غذا مانند جوشاندن و پختن بسيار مقاوم است، بنابراين انتخاب خوبي براي استفاده در شرکتهاي مواد غذايي است (3). همچنين برخلاف ساير پروبيوتيکها، بر خواص غذايي و حسي محصول تأثير منفي ندارد (4).
2. ژنوم : يکي از مهمترين مزاياي اين نوع پروبيوتيک، اين است که انتقال ژنهاي مقاومت آنتيبيوتيکي به نسل بعدي تقريباً غيرممکن است و حتي در صورت خطر، ميتواند ژنهاي خود را بازيابي کند (5).
3. ميکروبيوتا : بسياري از بيماريها با عدم تعادل در ميکروبيوتا همراه هستند، بنابراين تعادل در ميکروبيوتا ميتواند به حفظ سلامت و درمان بيماريها کمک کند (6). نتايج بسياري از مطالعات مشخص کرده است که پروبيوتيکها نقش مهمي در حفظ هموستاز ايمونولوژيک در انسان دارند و اين پروبيوتيک خاص به دليل اثر تنظيمي قوي بر ميکروبيوتاي ميزبان و پاسخ ايمني و ايجاد آسيبهاي کمتر؛ توجه زيادي را به خود جلب کرده
است
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | پروبيوتيک |
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Depositing User: | Unnamed user with email gholipour.s@umsu.ac.ir |
Date Deposited: | 06 Jan 2024 07:29 |
Last Modified: | 06 Jan 2024 07:29 |
URI: | https://eprints.umsu.ac.ir/id/eprint/7249 |